zondag, mei 27, 2018

 

Olewo Wortelen
voedingssupplement voor alle paarden

 

100% Natuurlijk product – uit Duitsland

Olewo Wortelvlokken
Olewo Wortelkorrels met olie 

 

Olewo Wortelvlokken:

Wortel Vlokken zijn gemaakt van verse wortelen, met een hoge caroteen waarde die voorzichtig gedroogd worden om de natuurlijke ingrediënten zo goed mogelijk te bewaren. Wortel Vlokken bevatten geen additieven.
De wortels worden verbouwd op akkers in het noorden van Duitsland die bekend staan om de vruchtbare aarde. Het groeiproces wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en de wortelen worden geoogst wanneer het caroteengehalte op zijn hoogste niveau is. Wortels zijn een uitstekende bron van vitamines, sporenelementen en anti-oxidanten. Daarnaast zijn het de groenten met de meeste pro-vitamine A carotenen.

 

Verkrijgbaar in zakken van 3 kg en 10kg

Een zak van 10kg kan tot 50 dagen mee gaan als u uw paard 2 maal per dag 100 gram voert!

 

Olewo wortelkorrels met olie:

Het natuurlijke en licht supplement voor paarden.

Olewo wortelkorrels met olie bestaan voor 90% uit wortelen en 10% uit sojaolie, gecombineert in een 6 mm korrel. Een ideale energie - eiwit verhouding met een zeer hoge concentratie van het natuurlijke ß caroteen (de zogenaamde Provitamine A), evenals tal van mineralen. Wortelen bevatten veel beta-caroteen. Deze provitamine is nodig om voedingstoffen om te kunnen zetten naar de zo belangrijke vitamine A en heeft als bijeffect een beschermende werking binnen het lichaam. ß-caroteen en vitamine a hebben een positieve werking op de huid en slijmvliezen. Bij het optreden van problemen tijdens de vachtwissel en bij hoef problemen van paarden, is een op maat gemaakte toevoer van de vitamine erg belangrijk.

De ingeperste 10% sojaolie bevat vele belangrijke onverzadigde vetzuren voor het lichaam, vitaminen, mineralen en sporenelementen deze zorgen voor een goede vachtwissel en verbeterd de glans.

Verkrijgbaar in 4 en 10 kg emmers of in een zak van 25 kg.

 

Gezondheidsvoordelen

Paarden zijn gek op de smaak van wortelen vanwege de hoge dosis fructose en biedt veel gezondheidsvoordelen:

• Versterkt het immuunsysteem en verbeterd de algehele gezondheid

• Verbetert de conditie van de huid en vacht

• Bevorderd de groei

• Onderhoud het maag-darmgestel en voorkomt ziektes 

• Stimuleert de eetlust

• Bevorderd de aanmaak van bloedcellen

• Bevorderd de vruchtbaarheid

• Bevorderd genezing bij infecties

• Voorkomt vitamine A tekort wat kan leiden tot overgevoeligheid van de pezen of schade aan de hoeven.

Gebruik

Voor paarden met diaree

De natuurlijke ingrediënten van de wortels zijn effectief in het verhelpen van diaree bij pony's en paarden.
Al na slechts 2 dagen voeren van Olewo Wortel Vlokken, wordt het verteringsgestel dusdanig gekalmeerd dat de diaree stopt.

Voor jonge en opgroeiende paarden

Een paard heeft vanaf dat hij geboren wordt zoveel mogelijk goede voedingstoffen nodig om optimaal te ontwikkelen. Olewo Wortel Vlokken bevorderen de groei en worden makkelijk verteerd. Zijn rijk aan vitaminen en mineralen die het o zo belangrijke immuunsysteem van een jong paard versterken.

Voor oudere paarden

Als paarden ouder worden neemt de kwaliteit van het immuunsysteem en verteringsgestel af. Dit kan worden gecompenseerd door Olewo Wortel Vlokken als supplement te voeren. Extra vitamines, mineralen en sporenelementen ondersteunen en bevorderen de vitaliteit en het uithoudingsvermogen. De natuurlijke, actieve ingrediënten stimuleren het metabolisme van de lever en schildklier, welke nodig is voor de aanmaak van nieuwe bloedcellen.

Voor paarden die lijden aan of gevoelig zijn voor hoefbevangenheid

Wortelen zijn een uitstekende bron van vezels. Het eten van vezels geeft het paard het gevoel "vol" te zitten, zonder dat zij veel gras of granen gegeten hebben, die kunnen lijden tot hoefbevangenheid.

Voor paarden op stal

Paarden die veel op stal staan krijgen vaak grote porties graan of gras in een keer om vervolgens langere tijd zonder voedsel in hun maag te staan, wat de spijsvertering ernstig kan verstoren. Olewo Wortel Vlokken helpt de spijsvertering weer op orde te krijgen en behoud een gezond gestel.

Voor herstellende paarden

Olewo Wortel Vlokken geeft de extra vitamine en mineralen die een paard, herstellende van een blessure hard nodig heeft om er weer boven op te komen.

Voor spenende en drachtige merries

Zonder weidegang, zorgen Olewo Wortel Vlokken voor extra vitamine en mineralen, die van essentieel belang zijn.

 

Voedingsstoffen van de Wortel

Beta-Caroteen

Wortelen bevatten geen vitamine A, maar ze bevatten grote hoeveelheden beta-caroteen, een pre-cursor voor aanmaak van vitamine A. Wanneer beta-caroteen wordt gecombineerd met vet of lipiden, wordt deze omgezet in vitamine A. De effecten van vitamine A is goed voor de huid en vacht, en heeft tumor reducerende eigenschappen.

100 gram OLEWO Wortelen bevat 50 mg caroteen.

Antioxidanten

De bèta-caroteen in wortelen fungeert ook als een krachtige antioxidant, een lid van de genezings familie van carotenoïden. Zoals ook in bieten; beta-caroteen biedt bescherming tegen bepaalde vormen van kanker en hart-en vaatziekten.

Vitamine

Wortelen zijn rijk aan B-vitamines, zoals vitamine B1 (thiamine), B3 (niacine), B-6 (pyridoxine) en foliumzuur, maar ook vitamine C, E en K.

Sporenelementen

De sporenelementen gevonden in wortelen, meestal in de vorm van hun zouten, zijn magnesium, ijzer, calcium, kalium, jodium en mangaan. Sporenelementen behoren tot de belangrijkste factoren in het behoud en herstel van de gezondheid.

Vezels

Wortelen zijn een grote bron van vezels. Voedingsvezels voor paarden zijn essentieel voor het behoud van een gezond maag-darmgestel en kunnen helpen bij de preventie van ziekten zoals diabetes, gewichtstoename, prikkelbare darm syndroom en koliek. Daarnaast, zorgen vezels voor een soepele stoelgang en voorkomt zo verstopping

Ingrediënten

Verse Wortelen met een hoge Caroteen waarde

Voedingsstoffen Analyse

Olewo Wortel Vlokken worden regelmatig getest op hun gehalte aan voedingsstoffen en hun kwaliteit door onafhankelijke laboratoria. Afhankelijk van de oogst en weersomstandigheden, kunnen verschillen gevonden worden in elk seizoen.

Volgens Weenders Analyse, bevatten Olewo Wortel Vlokken:

Vocht: 10,1%
Calcium: 0,46%
Ruw eiwit: 5,3%
Fosfor: 0,29%
Ruw Vet: 1,4%
Ruwe as: 8,4% 
Ruwe celstof: 6,6%
Caroteen: 100g (3.5 oz)

Olewo wortelen bevatten 50mg caroteen

 

Voederadvies Olewo wortelproducten

Olewo Wortel producten kunnen gemengd worden met de dagelijks rantsoen, maar kan ook los gevoerd worden.

Aanbevolen hoeveelheden:

50 – 100g kleinere soorten en jonge paarden

100 – 200g volwassen paarden 

200 – 300g drachtige merries en hengsten.

Paarden die liever een slobber maaltijd nemen:

± 30 min. voor het voeren in gekookt water laten wellen.