Olewo Wortelen

De wortels van Olewo worden verbouwd op akkers in het noorden van Duitsland die bekend staan om de vruchtbare aarde. Het groeiproces wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en de wortelen worden geoogst wanneer het caroteengehalte op zijn hoogste niveau is. Wortels zijn een uitstekende bron van vitamines, sporenelementen en anti-oxidanten. Daarnaast zijn het de groenten met de meeste pro-vitamine A carotenen.
Voedingsstoffen van de Wortel

Beta-Caroteen

Wortelen bevatten geen vitamine A, maar ze bevatten grote hoeveelheden beta-caroteen, een pre-cursor voor aanmaak van vitamine A. Wanneer beta-caroteen wordt gecombineerd met vet of lipiden, wordt deze omgezet in vitamine A. De effecten van vitamine A is goed voor de huid en vacht, en heeft tumor reducerende eigenschappen.

100 gram OLEWO Wortelen bevat 50 mg caroteen.

Antioxidanten

De bèta-caroteen in wortelen fungeert ook als een krachtige antioxidant, een lid van de genezings familie van carotenoïden. Zoals ook in bieten; beta-caroteen biedt bescherming tegen bepaalde vormen van kanker en hart-en vaatziekten.

Vitamine

Wortelen zijn rijk aan B-vitamines, zoals vitamine B1 (thiamine), B3 (niacine), B-6 (pyridoxine) en foliumzuur, maar ook vitamine C, E en K.

Sporenelementen

De sporenelementen gevonden in wortelen, meestal in de vorm van hun zouten, zijn magnesium, ijzer, calcium, kalium, jodium en mangaan. Sporenelementen behoren tot de belangrijkste factoren in het behoud en herstel van de gezondheid.

Vezels

Wortelen zijn een grote bron van vezels. Voedingsvezels voor paarden zijn essentieel voor het behoud van een gezond maag-darmgestel en kunnen helpen bij de preventie van ziekten zoals diabetes, gewichtstoename, prikkelbare darm syndroom en koliek. Daarnaast, zorgen vezels voor een soepele stoelgang en voorkomt zo verstopping